Кметът на община Несебър Николай Димитров пред телевизия ББС-Лондон

Кметът на община Несебър Николай Димитров пред телевизия ББС-Лондон:

Злоупотребата с алкохол от един или друг чуждестранен турист е проблем, произтичащ от неговото възпитание и самоконтрол

 

По този начин отговори несебърският кмет на въпрос на екип на телевизия ББС-Лондон за зачестилите случаи на злоупотреба с алкохол най-вече от млади англичани в Слънчев бряг. Екипът на ББС, който снима филм за проблематиката на почиващите млади британци в Слънчев бряг, разговаря с кмета на Несебър повече от час. Той отговори изчерпателно на зададените му въпроси относно осигуряване на условията за сигурността и спокойствието на чуждестранните туристи на територията на общината, респективно в кк. Слънчев бряг, през летния сезон. Кметът информира за мерките, които се прилагат от специализираните органи, съвместно с общината, за ограничаване на престъпността, разпространението на наркотици и злоупотребата с консумация на алкохол.

Отговаряйки на въпроса за възможностите за развлечение в Слънчев бряг кметът разясни, че курортът след вложените инвестиции при раздържавяването му се е сдобил с изцяло модернизирана съвременна хотелска база, в която се развиват различни видове туризъм за хора от всички възрастови групи.

При всеки въпрос от ББС се интересуваха най-вече от личното мнение на Димитров не само и не толкова като кмет, а преди всичко като гражданска позиция. Той я заяви недвусмислено по отношение на престъпността, разпространението на наркотици и злоупотребата с алкохол от младите хора.