Мега-спектакъл на Spirit of Burgas взриви юлските нощи

За шеста поредна година , най-добрият град за живеене в България организира музикалния фестивал „Спирит ъф Бургас”. Събитието се проведе в рамките на два дни и вече се е утвърди като един от най-добрите музикални фестивали на Балканите и Европа. От многобройните изпълнители на тазгодишния “Spirit of Burgas” се отличиха Изабел Жефроа, по- известна като Zaz, английската банда Chase and Status, които за второ поредно лято зарадваха българските си фенове, както и белгийската соул изпълнителка Selah Sue.

Духът на Бургас „оживя“ по време на шоуто на най-успялата хип-хоп група в Америка, а именно едни от основателите на музикалния жанр- Wu Tang Clan. Деветимата тъмнокожи изпълнители изнесоха най-грандиозното и вълнуващо представление, взривявайки публиката на бургаския плаж . Хиляди хора, подготвени за събитието, носеха дрехи с логото на Wu Tang, с което изразяваха съпричастността си към хип-хоп културата. Най-верните фенове бяха окъпани в шампанско, а късметлиите се сдобиха със суичъри от рап изпълнителите. В публиката бяха разпознати и известни български хип – хоп артисти (Young BB Young) и dj-и (Dj Pheel), взимащи пример от световните музикални сцени.

„Wu Tang“ не остави и за минута феновете да отдъхнат, показвайки на публиката пълно себераздаване в името на доброто настроение.

Минути преди еуфорията да затихне, изпълнителите поканиха на сцената част от българската публика.
Непосредствено след легендарната хип-хоп група под прожекторите излезе световноизвестният уличен изпълнител Dub Fx, който сложи подобаващ завършек на тазгодишното шоу.
Комбинацията от морски бриз, непоклатимият бийт на хип-хопа и неуморимата българска публика доказаха за поредна година, че българите имат Spirit, който взриви с енергия целия бургаски залив.