Осигурени са близо 5 млн.лв за ремонта на бул. „Струга „

Избран е изпълнител, който да направи пробива на бул.“Струга“ до ул.“Янко Комитов“ съобщиха от община Бургас. Сключен е договор с участника, класиран на първо място и това е  ДЗЗД „Пиргос 2012“ . Конкрактът е одобрен от Комисията за защита на конкурецията /КЗК/, тричленен състав на Върховния административен съд/ВАС/ и петчленен състав на същото съдилище. Магистратите счетоха, че комисията по избор е спазила върховенството на Закона и не е допуснала нарушения в процедурата.

 

 

Заради забавената обществена поръчка реконструкцията в тази част на града бе извадена от строителната програма на Общината за миналата година и прехвърлен в тази за 2013 г. Заложените в бюджета средства са 4,5 млн.лв. ДЗЗД „Пиргос 2012“ пък печели процедурата с оферта от 4,9 млн.лв.

 

Според подписания договор компанията ще трябва в срок от 12 месеца да изгради важната пътна артерия, която се очаква значително да облекчи трафика от и за комплекс „Славейков“. Строителните дейности ще започнат до края на месеца. Новата отсечка ще бъде четирилентова и ще извежда трафика от бул.“Струга“ към „Янко Комитов“. Най-доволни от изграждането на отсечката ще са жителите на „Славейков“ и многобройните клиенти на концентрираните в района търговски центрове.