Отцепват улици заради преминаване на извънгабаритни товари

Във връзка с доставката на извънгабаритно оборудване за хидрокрекинга на „ЛУКойл Нефтохим“, в периода 20-22 юли ще се извърши поредната логистична операция по транспортирането на извънгабаритни товари.

Извънгабаритните товари ще бъдат доставени в Пристанище Бургас на борда на мк „HHL Amur“ на 19 юли 2013 г. Оборудването ще се разтовари с корабни кранове директно върху тежкотоварни ремаркета, като част от тежките колети ще бъдат преместени в тила на пристанището за съхранение върху специални подпори.

Транспортирането от Пристанище Бургас до Лукойл Нефтохим ще започне при изгрев слънце на 20 юли и по предварителен график ще продължи до 23 юли 2013г. Тежкотоварните композиции ще се движат в конвой – по два извънгабаритни товара на ден и от съображения за сигурност ще бъде отцепен маршрутът: Порт Бургас – ул. „Булаир“ – бул. „Демокрация“ – бул. „Ст. Стамболов“ – ул. „Проф. Яким Якимов“ – ул. „Одрин“ – път ІІІ-9008 – път BGS – 1030 – път ІІІ-6008 в посока „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД.

Габаритните размери на най-тежкия товар са: дължина 26,60 м, ширина 3,70 м , височина 4,00 м, тегло 204т и обща маса заедно с транспортната композиция – 298 тона. Максималните размери на останалите извънгабаритни детайли заедно с композицията са с дължина 51,00 м и височина 7,30 м.

При планирането на процеса за преминаване на композицията през града екипът от експерти на „Бон Марин Агенция“ взе под внимание всички особености на инфраструктурата и необходимостта от бързото осъществяване на процесите по демонтиране и възстановяване движението по трасето.