Солниците вече с душове, велостоянки и дървени скари до морето

Най-големият безплатен Спа център на открито у нас – Бургаските солници, вече предлага на своите гости по-добри условия за ползване и по-лесен достъп до морето.

Душове разхлаждат вече посетителите, излизащи от топлия басейн с лугата и тези, намазани с черната кал. Многобройните фенове, сред които са, както жители на града, така и туристи, идващи специално да се възползват от лечебните свойства на калта и лугата, бързо и удобно стигат до плажната ивица и морето, благодарение на пътеката от дървени скари и стъпала. Пътеката, която води до басейните с луга, е обезопасена вече с перила за удобство на гражданите.

Стоянки за велосипеди, монтирани вчера от Община Бургас, осигуряват вече безопасния престой на двуколесните превозни средства, превърнали се в един от двата най-често използвани и удобни начини за придвижване до басейните с кал и луга. Вторият, който е с автомобил, също бе улеснен, след като преди повече от месец Община Бургас ремонтира пътя между надлез Каблешково и бариерата при солниците.

„Радвам се, че ръководството на „Черноморски солници“ АД, чиято собственост са басейните с луга, прие аргументите ми за подобрения и новите условия са вече факт. Така откликваме на нуждите на нарастващия брой граждани и туристи, посещаващи известните кални бани и вдигаме нивото им“, сподели кметът Димитър Николов.

Достъпът до популярните в Бургас и страната бани за калолечение ще бъде допълнително подобрен след предстоящия ремонт на вътрешно ведомствения път, минаващ непосредствено до басейните със сол и луга.

Черната кал способства за бързото зарастване на костни счупвания и лекува почти всички кожни болести, артрити и редица други заболявания, благодарение на високото съдържание на калций, йод и фосфор. Малко хора обаче знаят, че освен да лекува, калта има свойствата да разкрасява и подмладява.