Бургас се превръща в културен център за малчуганите

Над 50 различни прояви под формата на Арт – ателиета, спортни състезания, много музика, танци, спектакли, игри за най-малките и уъркшопове за по-големите палавници, ще бъдат включени в програмата на тазгодишното издание на Детски панаир – Бургас. Два поредни дни, 24-ти и 25-ти август, в часовете от 10.00 до 18.00, Морската градина /до сцена Охлюва/ ще се превърне в любимо място за всички бургаски малчугани и техните родители.

Инициативата не само ще даде поле за изява и ще насърчи таланта на децата. Тя има за цел да провокира интереса им към различните видове изкуства и културни институции /музеи, театри, галерии/. Всички ателиета и спектакли са с вход свободен.

В разнообразната програма всеки ще намери своето любимо занимание. Изборът е голям: Изкуство и рисуване, Йога, Стъклопис, Макиаж, Пясъчни рисунки, Грънчарско ателие, Бижута, Цветя от салфетки, Енкаустика, Фотография, Детски играчки, Народни танци и игри, Урбанистична игра, Детска архитектурна работилница, Рисунка на асфалт, Търсачи на съкровища, Пожарникари, Декупаж, Монотипия, Ветрила, Животни от картон, Рисунки с вода, Зумба, Скулптура, Подводно пътешествие, Мисия в космоса, Стенопис, Глобус, Бижута, Катапулт, Пиксел арт, Фокуси, Хвърчила.

Събитието се реализира от Община Бургас, Фондация „Америка за България“, Фондация XX триола – квинтола и Imaginarium.