Бургас ще бъде домакин на двете най-важни състезания за годината при ветроходците

Бургас ще бъде домакин на двете най-важни състезания за годината при ветроходците – Държавните първенства при децата и Олимпийските класове. УС на БФ Ветроходство единодушно избра Държавните първенства за 2013 г. да се проведат в Бургаския залив. Една от основните причини е, че българските ветроходци обичат Бургас, защото залива предлага чудесни възможности за ветроходство – постоянен вятър и хубави вълни.

На 08.08-11.08.2013 и 22.08-25.08.2013 ще се проведат двете най-важни за сезона регати. Домакини са бургаските клубове ЯК „Черноморец“-Бургас и ЯК „Порт“-Бургас, с любезното съдействие на Пристанище-Бургас ЕАД.

Над 150 състезатели ще се включат в оспорвана борба за призовите места. Тези първенства ще бъдат и репетиция за голямата международна Черноморска регата – International Black Sea Cup Bourgas 2013″, която двата клуба съвместно организират с помоща на Община Бургас.

За републиканските първенства се очакват да вземат участие всички клубове-членове на федерацията по ветроходство от цялата страна. Главен съдия на първото състезания ще бъде опитният Национален съдия по ветроходство Евгени Мавродиев, който ще ръководи съдийския екип съставен от бургаски ветроходни съдии. Журито на състезанието ще бъде съставено от представители на трите съдийски колегии – София, Бургас и Варна.

Председател ще бъде международният съдия по ветроходство Георги Паунов, Президентът на БФВ Валентин Николов – национален съдия и Бистра Рачева – национален съдия.