Българи и чужденци избират Несебър, за да потвърдят браковете си

Все повече двойки решават да преподпишат брачните си клетви в романтичния Несебър. Това съобщи кметът Николай Димитров. По думите му туристи от чужбина и българи, живеещи извън граница все по-често избират стария град за сключване на църковен и граждански брак, или да го потвърдят.

Най – харесваното място за това според градоначалника е митрополията Успение Богородично в стария град, където още от месец май досега над 30 двойки са си казали заветното „да“ за първи или пореден път. Сред тях са туристи от Англия, Германия, Русия, Армения, Дания, Румъния.

„Интересът действително това лято е много голям.” добави Николай Димитров. Той уточни, че е разработен специален маршрут, а заради множеството постоянно живеещи в общината руски и английски граждани е направен и рекламен филм за този вид сватбен туризъм, като Несебър е посочен като изключително привлекателна дестинация.

Кметът припомни, че в началото на 2013 година общината бе домакин на Световен симпозиум на сватбените фотографи. Подобен форум с участници от над 12 държави ще се състои и в края на тази година. Според Николай Димитров в разгара на летния сезон през стария град преминават средно между 30 до 50 хил. души дневно.