Включи се в инициативата „Бургас – Велосипедният град“

Вземи си велосипед – безплатно от най-близката рент-а-байк стоянка

След броени часове стартира инициативата „Бургас – Велосипедният град“. Проявата се реализира за трета поредна година и ще даде среща на любителите на колоезденето и почитателите на хубавата музика.

Всички желаещи да се включат в инициативата ще имат възможност да ползват безплатен велосипед, който ще им бъде предоставен в часовете от 17.00 часа до 20.00 часа. Колелетата ще се раздават от всички девет велостоянки, разположени на територията на града.

Демонстрации на велокаскади, преодоляване на препятствия с колело за време, байк дуел и многообразие от състезания ще започнат пред Пантеона в Морската градина точно от 17.00 часа. Ентусиастите ще покажат майсторство и умения в три възрастови групи – деца до 9 – годишна възраст, младежи 10 – 14 години и категория „без възрастови ограничения“.

В програмата на събитието ще бъдат раздадени награди за „най-малък“ и „най-възрастен“ участник . Предвидено е атрактивно изложение на ретро колела, което ще даде възможност на всички присъстващи да проследят развитието на удобното возило до днес.

Празникът ще продължи с традиционното велошествие, което ще завърши пред открита сцена „Охлюва“ и от своя страна ще даде старт на едночасовия концерт на група „5-те Сезона“, точно в 19.00 часа . Музикалната програма ще бъде подарък за всички жители и гости на града.

Събитието подкрепя кандидатурата на Бургас за Европейска културна столица през 2019 година.