Водещи индийски туроператори разглеждат Бургас и Несебър

Група от 9 водещи туроператори от Индия започна от днес опознавателна обиколка из България. Индйската група, сред която са и мениджъри от компании с дейност, свързана с рализиране на екскурзии за един от най-големите сектори индийски туристи – корпоративния, при който обичайно пътуват големи групи, ще разглежда български туристически обекти до 4 септември.

Целта на визитата е да бъдат популяризирани туристически забележителности в България, които представляват специфичен интерес и съвпадат с профила на индийския турист. Програмата на гостите включва разглеждане на София, Пловдив, Бургас, Несебър, Варна и Велико Търново.

До края на септември предстои второ посещение на група индийски туроператори в България. Обиколките се реализират в резултат от постигната договореност на Службата по търговско-икономическите въпроси на България в Индия с авиокомпания за предоставяне на безплатни самолетни билети по проекта и е част от стратегията по налагане на България като нова туристическа дестинация в Индия.