Деси Добрева ще пее в подкрепа на „Бургас 2019″

С концерт на талантливата Деси Добрева тази събота, 24 август, Сунгурларе дава своето „ЗА“ Кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата през 2019 г. Една от най-живописните местности в региона – Ичмята, ще бъде естествен декор на концерта – част от лятното турне на Бургас 2019. Възпитаничката на Бостънския музикален колеж „Бъркли“ ще демонстрира своя музикален талант сред невероятната горска атмосфера на Ичмята. Концертът е „спирка номер 8“ от Burgas 2019 Summer Tour, който обединява силите на 13 общини и техните най-магнетични места, с една единствена цел – да покажат, че Бургас заслужава да бъде Културна столица през 2019 г.

Деси Добрева е популярна както в България, така и извън страната с интерпретациите си на популярни песни от българския фолклор, сред които „Девойко мари хубава“, „Назад, назад, моме Калино“, „Лудо младо“. Тя е поредният български талант, който застава зад каузата „Бургас 2019“.

Сунгурларе се намира на 85 километра от град Бургас, като и този път ще има организиран безплатен транспорт дотам и обратно. Желаещите да се възползват от тази услуга, трябва предварително да се снабдят с билет. Билетът е БЕЗПЛАТЕН и има за цел единствено да гарантира място в автобуса както на отиване, така и на връщане. С билети може да се снабдите от днес, 20 август до края на седмицата от Пресцентъра на Община Бургас (ул. „Александровска“ 26, партер), както и от Туристическия информационен център (на входа на подлеза на Операта). Автобусите тръгват в деня на събитието – 24 август, от Областна управа – Бургас в 17:30 часа, а връщането е веднага след събитието – в 22.00 часа.

ВАЖНО: Един човек може да получи не повече от 4 билета.

Всички събития, включени в програмата на Burgas 2019 Summer Tour, са с вход свободен.

Кандидатурата на Бургас за културна столица на Европа 2019 е подкрепена от тринадесетте общини в област Бургас. Повече информация ще намерите на фейсбук-страницата: https://www.facebook.com/Burgas2019, както и на www.Summer2019.Burgas.bg

Ето и пълната програма на Burgas 2019 Summer Tour:

 • 24 август, 20.00 ч. – Деси Добрева
  Сунгурларе, Ичмята
 • 31 август, 20.00 ч. – Михаил Йосифов Секстет
  Поморие, пл. „Св.Св. Кирил и Методий“
 • 7 септември, 19.00 ч. – Радостина Йовкова и Етно-джаз формация „Дивата река“
  Руен, с. Люляково
 • 14 септември, 19.00 ч. – Музика в светлини & DJ Парти
  Камено, Русокастро
 • 21 септември, 18.00 ч. – Сестри Ставреви и Ансамбъл „Странджа“
  Карнобат, пл. Трети март