Децата на Несебър отново изучаваха безопасното движение по пътя

Превантивно полицейско занимание по пътна безопасност – част от инициативата на „Обществен дарителски фонд – област Бургас” и Лайънс клуб Несебър „Карай по-бавно, живей по-дълго!”, бе проведена днес с възпитаниците на Детска градина „Слънце” в Слънчев бряг. Инспекторът по превенция към ОДМВР – Бургас – Цветелина Рандева и служители от сектор „Пътна полиция” – моторизирано звено „Сигма” представиха пред малчуганите част от най-рисковите ситуации на пътя, както и възможностите те да се избегнат. Със забавни игри бяха проверени знанията на подрастващите за безопасно поведение на пътното платно / начините за пресичане и видовете пешеходни пътеки/, както и за безопасното поведение зад волана / шофирането със съобразена скорост и след поставяне на предпазни колани/.
Особен интерес сред децата предизвика директната възможност да се запознаят с полицейската униформа и атрибути, сред които полицейска СТОП палка, белезниците, нагръдния знак и пистолета. Новите познания, придобити благодарение на превантивната полицейска беседа бяха затвърдени с проведените интерактивни игри. За спомен от вълнуващата среща възпитаниците на детска градина „Слънце” се снимаха с полицейските мотори на служителите от звено „Сигма”.

В изпълнение на инициативата на „Обществен дарителски фонд – област Бургас” и Лайънс клуб Несебър „Карай по-бавно, живей по-дълго!”, стартирала през миналата седмица със спиране на пътния трафик в центъра на Слънчев бряг и раздаване на превантивни стикери и балони на шофьорите с надслов „Аз съм внимателен шофьор!” ще продължи. В началото на септември месец в общината ще се проведат серия от превантивни дейности, свързани с пътната безопасност. Целта е ограничаване на множеството пътни инциденти през последните години в Бургаски регион, отнели живота на много деца и млади хора в Несебър. Това ще става чрез повишаване на нивото на информираност в подрастващите и изграждане на защитен механизъм за избягването на рискови ситуации на пътя.