Кампания „Карай по-бавно, живей по-дълго” в Слънчев бряг

Инициатива, част от кампанията „Карай по-бавно, живей по-дълго” ще се състои в Слънчев Бряг на 9 август – петък. Нейни организатори са Лайънс клуб Несебър и „Обществен дарителски фонд – област Бургас”.

Организаторите на кампанията предвиждат серия от събития, обвързани с темата за по-внимателното шофиране. По този начин те приканват българите, както и туристите посетители на българските курорти, да бъдат по-съобразителни и да не забравят да спазват правилата за движението по пътищата. Кампанията ще продължи и през месец септември в град Несебър.

В инициативата в петък ще вземат участие 50 деца от детската градина „Слънце” в Слънчев бряг. Те ще раздават стикери на шофьорите по главната улица на централния светофар до хотел „Кубан”. Стикерите ще бъдат с надслов „Аз съм внимателен шофьор” и други с логото на кампанията, които те ще могат да залепяни на стъклата на автомобилите. Децата ще раздават и балон и на пешеходците и ще правят снимки с всички желаещи.

На 12.07.2013 инициативата продължава със специално обучение за децата на правилата за движение по пътищата, проведено от експерта Цветелина Рандева. В края на обучението ще се проведат интерактивни игри на същата тематика, където децата ще могат да затвърдят своите знания.

Проектът на Лайънс клуб реализира своите идеи благодарение на проведения Дарителски кръг, организиран от „Обществен дарителски фонд – Област Бургас”.