Каскади и ретро в третото издание на „Бургас –велосипедният град“

Инициативата „Бургас – Велосипедния град“ ще се осъществи за трети път на 9 август – петък. Събитието отново ще даде среща на любителите на колоезденето и почитателите на хубавата музика.

Демонстрации на велокаскади, преодоляване на препятствия с колело за време, байк дуел и многообразие от състезания ще започнат пред Пантеона в Морската градина още от 17 .00 часа на 09-ти август. Ентусиастите ще покажат майсторство и умения в три възрастови групи – деца до 9 – годишна възраст, младежи 10 – 14 години и категория ”без възрастови ограничения“. Това стана ясно на провелата се днес пресконференция в Община Бургас.

В програмата на събитието ще бъдат раздадени награди за „най-малък“ и „най-възрастен“ участник . Предвидено е атрактивно изложение на ретро колела, което ще даде възможност на всички присъстващи да проследят развитието на удобното возило до днес.

„Това събитие лежи особено на сърцето на Община Бургас, защото придвижването с велосипед и популяризирането на този вид превозно средство е сред приоритетите ни“ – заяви Йорданка Ананиева, зам. -кмет „Култура и Образование“ в Община Бургас.

Празникът ще продължи с традиционното велошествие, което ще завърши пред открита сцена „Охлюва“ и от своя страна ще даде старт на едночасовия концерт на група „5-те Сезона“ . Музикалната програма ще бъде подарък за всички жители и гости на града.

Събитието подкрепя кандидатурата на Бургас за Европейска културна столица през 2019 година.