Квалификационен турнир по издръжливост за коне ще се проведе в Приморско

От 30.08 /петък/ до 01.09 до резиденция Перла /полигонът на кръстовището за Перла и Беглик Таш/ ще се проведе Квалификационен турнир по издръжливост клас 4 годишни, 5 годишни и неучаствали коне, съпътстван от турнир за 6 годишни и по-възрастни коне. Състезанието е под патронажа на кмета на община Приморско д-р Димитър Германов и ККС „Буцефал ендюрънс”.

Преди да започне надпреварата конете, участващи в дисциплина 80 км и 60 км, ще бъдат подложени на предварителен ветеринарен преглед. Турнирът ще стартира на 31.08 /събота/ от 7:00 часа. Право на участие в пробега от 80 км ще имат над 6 – годишни коне, завършили успешно квалификация от 60 км и повече. В дисциплината 60 км ще могат да се включат коне на възраст над 6 години, завършили успешно 2 квалификации от 40 км. Състезателите ще имат право на четири почивки. След изминаване на 25 км предвиденият отдих е 40 минути, а при последните 15 км – по 50 мин. За финалните два етапа от по 15 км животните ще се подлагат на задължителен преглед. След успешно преминаване на финалната линия квалификация ще получат състезателите, изминали успешно разстоянието със скорост до 16 км/ч и пулс 64 удара в минута.

На 01.09 /неделя/ от 7:00 часа ще бъде поставен старт на дисциплината 40 км за 5 годишни коне и неучаствали досега в състезания. Надпреварата ще премине през два етапа, а квалификация ще получи всеки кон, завършил успешно и двата етапа със скорост 16 км/ч и пулс 64 удара в минута. На същия ден ще стартират и участниците на 30 км – коне на 4 – годишна възраст. Там ограничението на скоростта е между 8-12 км/ч, а квалификация ще получат състезателите с пулс до 64 удара в минута.

Резултатите за деня ще бъдат обявени след като и последният състезател премине финалната линия. В същия ден награди ще получат всички участници в турнира.