Новият терминал на летище Бургас пред пуск през септември

Новият пасажерски терминал на летище Бургас е готов. Извършват се последни тестове и проверки на системите, предстои обучение на персонала. Откриването на модерното съоръжение се предвижда за септември.

Според директора на летището Георги Чипилски, терминалът е обородуван с най-съвременна техника, а вътрешното пространство на над 20 000 кв. м. площ е организирано така ,че да предложи максимален комфорт на пътниците.

Самата сграда е съобразена с всички изисквания за сигурност, но освен това покрива и най-високите стандарти за енергийна ефективност.

Целта на ръководството на летище Бургас е терминалът да влезе в експлотация преди края на чартърния сезон през октомври.

Летище Бургас посрещна двумилионния си пътник с 4 дни по-рано, от колкото миналата година. Късметлийка се оказа финландската туристка Хейди-Стийна Катерина Сало.

9 август е датата, на която е отбелязан нов рекорд на летище Бургас – обслужени 233 въздухоплавателни средства и 37 579 пътници.

Към момента е регистриран ръст на туристите над 3,5%.

Отново най-много са руснаците, като сред тях увеличението е 15-20%. Ръст се наблюдава и на туристите от Великобритания, Украйна, Полша и Беларус.
Чартърният сезон на летището ще продължи до края на октомври