Парад на хвърчилата на бургаския плаж тази неделя

На 18 август, неделя, пространството около Графити стената /до Графична база/, в Приморски парк ще се превърне в работилница за хвърчила.

Началото на събитието ще бъде дадено в 16.30 часа, когато малки и големи ще имат възможността сами да си изработят хвърчило с помощта на аниматори, които ще има покажат тънкостите на занаята. В близост до творческия кът ще има и изложение на кайтсърф екипировка, където ще могат да се разгледат най-новите тенденции в този спорт, а всички любители ще могат да направят своята тренировка „на сухо“ под зоркото око на професионалистите по кайтсърфинг.

Пускането на хвърчила в небето ще започне в 19.00 часа на плажната ивица пред Графити стената. Приканваме всички притежатели на хвърчила да се включат в цветния празник и заедно да оцветим небето в Бургас призовават от общината.

Мероприятието е организирано от Общинска администрация и Държавен куклен театър – Бургас. Второто издание на Парада на хвърчилата подкрепя кандидатурата на града за европейска столица на културата през 2019 година.