„Парцал Фест” гостува в Бургас за първи път

„Парцал фест” за първи път ще акустира в Морската градина на Бургас. От 10 август чрез множество творчески ателиета, демонстрации и изложби на приложните занаяти, творци от цялата страна ще покажат своето виждане за устойчив начин на живот в хармония с природата. Гражданите и гостите на Бургас ще имат възможността да получат знания и умения в работата с природни и отпадъчни материали и да получат вдъхновение как след това у дома да създават полезни вещи, от наглед непотребни или естествени материали, като например:

– бижута от отпадъчни материали – плат, конци, хартия, пластмасови бутилки

– бижута от макарони

– изработка на натурални глицеринови сапуни

– пясъчни картини

– квилинг

– плетене на 1 и 2 куки и много други.

Представители на първия родителски кооператив в Бургас са подготвили занимания за най-малките и ще запознаят обществеността с алтернативни методи за възпитание и обучение на малчуганите. Местните риродозащитни организации ще информират посетителите с начините за опазване на околната среда и биоразнообразието на региона.

Четвъртото издание на фестивалът със закачливото заглавие „Парцал фест” се организира от активни граждани, които вярват, че всички можем да купуваме по-малко, да използваме наличните си вещи по-дълго, да променяме предназначението им, да използваме естествени материали, да живеем в хармония с природата. „Парцал фест“ събира всички онези хора, които могат да покажат как става това – с нещата, които изработват ръчно, с личния си пример и вдъхновението, което могат да дадат на другите. „Парцал фест“ е среща за споделяне на опит, вдъхновения и убеждения за едно по-отговорно бъдеще. Откриването е от 10 часа на 10 август до открита сцена „Охлюва” в Морската градина.

Поканата за записване за участие е отворена до 1 август. Допълнителна информация може да откриете в официалната фейсбук страница на фестивала, както и в самото събитие.

За връзка: parcalfest@abv.bg