Плаж „Река Вая“ е най-безупречният по южното ни черноморие

Плаж „Река Вая“ в местността Иракли е най–безупречният по южното Черноморие този сезон, съобщиха от МРРБ. Ивицата няма нито една забележка относно стопанисването и поддръжката. Заключението на комисията от Областна администрация – Бургас е, че всичко е съобразено с екологичните норми. На плажа не са били констатирани никакви нарушения и нередности относно спазването на клаузите по сключения договор за наем и разпоредбите в Закона за Черноморското крайбрежие. Концесионерът се е справил отлично с изпълнението на всички критерии и изисквания. За нормалното протичане на сезона, безопасността и комфорта на плажуващите са осигурени чадъри, шезлонги, водни и предупредителни знаци, спасителни постове със спасители. Налице е и медицинско обслужване на пясъчната ивица, предвидени са и допълнителни услуги свързани със здравето на хората, които не са изискуеми по Закон.

Стопанисващата фирма има сключен договор с лекар-реаниматор, има и собствена изцяло оборудвана линейка. Медицинският пункт също разполага с необходимата апаратура за оказване на първа помощ.

Монтирани са душове, тоалетни, санитарен възел за трудноподвижни туристи. За хората с увреждания е осигурен подход на пясъка и безплатни чадъри.

Няма нарушения нито на преместваемите обекти, нито в свободната зона за плажуване, която на плаж „река Вая” е много над 50%. Има само две заведения за хранене. В района има изградена канализация и модерна пречиствателна станция.

Наемателят на плаж „Река Вая” е решил да не допуска моторни водни атракциони в морето, за да осигури спокойствие на летовниците и преди всичко на малките деца. На ивицата се поддържа безупречна хигиена, почистването се извършва всеки ден както ръчно, така и машинно.