Приключенската игра „Златната монета“ стратира в стария Несебър на празника на града

Под надслов „Каним ви да се впуснете в търсене на местното имане…” в стария град на Несебър стартира приключенската игра „Златната монета“ в дена на празника на общината 15 август. „Какво по-подходящо място за изследователски приключения от древно населено място, изпълнено с храмове и руини? Къде ще изживеете тръпката на откривателя, ще разгадаете древни тайни, ще изпълните мистични ритуали и ще откриете съкровище? Разбира се, тук, в старинния Несебър, в точно определен ден от годината – един специален ден, 15-ти август.” – казват в напътствията си организаторите на ентъртеймънта.

Отговорите на загадъчни легенди и объркани стихове ще водят учестниците в играта в лабиринт от тайни места на античния полуостров. Множество изпитания ще се опитат да ги затруднят и заблудят в търсенето на съкровището. “ И, разбира се, ще ви разсмиват и забавляват с напредването ви по маршрута на играта. Учени са установили, че мистериите на историята на Несебър ще се отворят само на този ден – 15-ти август 2013 г. някъде между 10 и 19 часа. Ако проявите находчивост, въображение, чувство за хумор и победите и последното предизвикателство, ще бъдете възнаградени с несебърска “Златна монета”. Несебър ви предизвиква да откриете древните му тайни в забавната игра. Ето го и призива на древна Месамбрия: Здравей, страннико!

Добре си ми дошъл! Стоиш на кръстопът на цивилизации, място мистично, където миналото и настоящето се пресичат и творят чудни истории. Време е за приключение! Независимо дали тук си роден, или насам те е довял вятърът на случайността, с това писмо отправям към теб предизвикателство!
Залогът е ценна златна парà, а търсенето й ще те поведе на неповторимо пътешествие из улиците на този древен полуостров, ще те изкуши да разкриеш неговите съкровени тайни и ще те провокира да се докажеш като смел герой!

Ако си готов, ще се срещнем на 15-тия ден от август, пред сградата на глашатая. Бъди там, смели страннико, и приеми приключението на живота си! „ се казва още в предварителните напътствия към бъдещите участници в приключенската игра.