Приключиха двудневните тържества за празника на Несебър

Празничната програма на Община Несебър на 15. август продължи в 18:30 ч. в Южния парк с пъстър детски празник. Театър „Усмивки“, с бившите буфосинхронисти Пепо Габровски и Веско Антонов. Те забавляваха най-малките жители на Общината с комично-развлекателно аниматорско шоу, което донесе много радост, смях, усмивки и подаръци на децата. Малчуганите имаха възможността да се включат в забавното детско парти, наречено „Най-веселото детско шоу“. В 19:00 ч. танцовите школи от Несебър оживиха провлака с артистични изпълнения, увлечени в ексцентричен флашмоб. От 19:30 ч. на «Месамбрия» Общината подари на жителите и гостите на града зрелищен и нетрадиционен музикален спектакъл, създаден от Андрей Баташов. «Отново в Ритъм» е името на емоционалното музикално шоу и в него взеха участие актьорите: Александър Митрев, Божидар Попчев, Иво Тончев и Стефан Спасов. Те правеха ритъм от барабани, запалки, химикалки, четки, канчета, листове, стъпки, думи, шепот, вик, смях… Всичко, което бе на сцената.

Кулминация на празника беше светлинното шоу, композирано от 3 части с оригинална авторска музика. Първата част бе светлинен спектакъл, в който лазерните ефекти и музикалната импресия се сливаха във вълнуващ синхрон.
Във втората част бе същинският 3Д мапинг, който оживи крепостните стени на Стария град с визуалните илюзии от историята на града и неговото славно минало. Акцентът на светлинния спектакъл бе поставен върху присъединяването на Несебър в ЮНЕСКО. По време на третата част, фойерверките се възнесоха в нощното небе в прослава на Света Богородица – закрилнца на града. Светлинното шоу започна в 22:45 ч. и продължи около 15 минути, като беше предавано online във фейсбук на адрес: https://www.facebook.com/ShareNessebar, както и в сайта на BG Info Channel http://bginfo.tv.

След вълнуващия концерт на Йорданка Христова от 14. август, почитащ изявените граждани на Несебър, допринесли за развитието на града през годинте, музикалната програма, съпътстваща празника на Несебър, продължи с богато разнообразие. На 15. август имаше предвидено по нещо за всеки. На Крайбрежна сцена тийн-идолът Рафи за пореден път грабна сърцата на тийнейджърите и наред с богатите си гласови възможности, показа и завладяващо сценично поведение, като не пропусна да припомни и някои от своите най-запомнящи се превъплъщения в предаването „Като две капки вода”. На сцената на Амфитеатъра артистите от балета на Държавна опера – Бургас, Веса Тонова, Емил Йорданов, Галина Калчева, Стоян Фъртунов, Недко Георгиев, под вещата режисура и хореография на проф. Хикмет Мехмедов, потопиха публиката в неповторимата атмосфера на представленията „Шехеразада”, по музика на Римски – Корсаков и сценография и костюми от Цветанка Петкова – Стойнова, и „Романтично”, по музика на Франц Шуберт и сценография и костюми на Недко Георгиев. В късните часове на вечерта публиката на сцена Крепостни стени беше взривена от група Хиподил с фронтмен Светльо Витков. Освен добре познатите си хитове от старите албуми и някои нови парчета, музикантите зарадваха феновете си и с кавъри на български и световни изпълнители, без да пропуснат обаче да им придадат традиционния хумористичен привкус, присъщ на собствения си стил. На същата сцена, непосредствено преди зрелищния финал на вечерта – 3D Mapping светлинното шоуто и грандиозната заря, на сцената се появи обичаният народен изпълнител Данислав Кехайов, който разкърши публиката в народни ритми.