Ремонтират училището в квартал Банево

Усилени ремонтни работи текат по цялостно саниране на училище „Иван Вазов“ в бургаския квартал Банево. Реновирането е част от ремонта и мерките за енергийна ефективност, които ще бъдат въведени в него до началото на новата учебна 2013/2014 година. Освен в училището, строителни дейности се извършват и в местното читалище „Христо Ботев – 1928“.момента ремонт на училището и читалището, ще придадат на населеното място истински европейски вид.

Банево е един от най-бързо развиващите се бургаски квартали, чието население в последните години трайно нараства. В началото на това лято Община Бургас откри новата и модерна детска градина, тъй като старата се помещаваше в три работнически общежития, строени през 60-те години на миналия век. Идеята на общинска администрация е да им направи основен ремонт и да ги превърне в пенсионерски клуб.

Напредва изпълнението и на проекта за прокарване на новата канализационна и водопроводна мрежа на кварталите Банево, Ветрен и Минерални бани. Тези инфраструктурни подобрения, заедно с извършвания в момента ремонт на училището и читалището, ще придадат на населеното място истински европейски вид.