Слагат кораб пред Моста

На това място бургаските деца ще получават морско образование

Община Бургас, в партньорство с мол “Странд”, се готви да реализира авангарден проект за реконструкция на предмостовото пространство на плажа. Там ще бъдат изградени 3 свързани площадки за отдих, обединени от обща тематика. Идеята е на това място бургаските деца да получават своето морско образование.
Пространството ще бъде организирано като палуба на кораб. Ще има различни съоръжения – мачти, такелаж, щурвал, котва. Предвидено е там да се провеждат интересни образователни занятия, свързани с морското дело, например уроци по плетене на мрежа и връзване на морски възли. На мястото артистично ще бъдат представени стари навигационни карти, изображения на континентите и океаните. Подходяща зеленина, атрактивно осветление и удобна паркова мебел ще допълнят очарованието на новия кът.
Плановете са зоната да е готова за празника на Бургас – Никулден.
Проектът кореспондира с обновяването на Моста и реставрацията на остров “Света Анастасия”. Без него предмостовото пространство щеше да остане като грозна кръпка в целия архитектурен ансамбъл, който включва и Културен ценър “Морско казино”.