1.65 т отпадъци събрани край морето от Несебър до Обзор

Община Несебър подкрепи първата регионална акция за почистване на бреговете на Черно море

Община Несебър отново се включи в организацията и провеждането на екологични кампании като подкрепи първата регионална акция за почистване на бреговете на Черно море, като част от кампанията „Да изчистим България!“, целяща да обедини гражданите, институциите и бизнеса, за да бъдат населените места по-чисти. Целта е да се запази красотата на българската природа и създаде чувство на отговорност във всеки един от нас.
В кампанията участваха близо 100 доброволци от Несебър, Свети Влас и Обзор, като се събраха 50 чувала с отпадъци с тегло 1,65 тона, съобщават от пресцентъра на община Несебър..В кампанията се включиха кметствата на Свети Влас и Обзор, училища, детски градини и Лайънс клуб Несебър.
Акциите за почистване се проведоха на 5 август 2013 г. от 8.00 ч. до 12.00 ч. Бяха почистени нос „Акротир“в Несебър, крайбрежна ивица от „Морски санаториум“ до хотелски комплекс „Синева“ в Свети Влас и плаж „Детски лагери“ в Обзор.

В края на деня в Амфитеатъра в Стария град се проведе концерт по повод първата регионална акция за почистване на бреговете на Черно море с участието на Дичо от Д2, заедно с финалистите от Гласът на България Васил Чергов, Тодор Георгиев, Невена Димитрова, Николина Атанасова и Нина Илиева, които през деня се включиха в почистването в Несебър, Свети Влас и Обзор.