30 двойки се конкурират за Световната купа по спортни танци

30 елитни двойки ще се състезават на Световната купа по спортни танци, която ще се проведе на 31 август в рамките на Международния турнир „Купа Бургас“.

Престижното състезание ще бъде открито със зрелищен парад на участниците, които ще дефилират с националните си флагове.

Организатори на събитието са КСТ „Бургас 1975“, Община Бургас и БФСТ. Световната купа и Международният турнир ще се проведат по традиция под патронажа на кмета на Бургас.

Потвърдилите участие състезатели са от Германия, Австрия, Белгия, Русия, Латвия, Япония, Беларус, Холандия, Сърбия, Полша, Чехия, Финландия, Унгария, Хърватия, Казахстан, Гърция, Естония, Литва, Франция, Израел, Испания, Украйна, Дания, Словакия, Италия, Турция, Румъния, Молдова, Еквадор, България.
Тазгодишното издание на „Купа Бургас“ ще се запомни с рекорден брой участници – 412 двойки. Съдиите за двата турнира ще са представители на 14 нации. Техен председател ще е Джани Каперини от Италия, който е член на президиума на Световната федерация по спортни танци WDSF.

Билети можете да купувате до 30 август от касата на Театър „Адриана Будевска“, 31.08-01.09.2013г. – пред зала „Младост“.

За първи път в историята на турнира, в рамките на втория състезателен ден, ще се проведе и турнир „Rising Stars“. Това е състезание за Изгряващи звезди по латиноамерикански танци. В него участват двойки, влезли скоро в групата над деветнайсет години. Турнир от подобен ранг дава възможност на участниците за изява пред публика, съдии и заявка за техните сериозни амбиции за бъдещи успехи. Подобни състезания доставят огромно удоволствие на публиката, защото изпълненията на танцьорите са наситени с много емоционален заряд и амбиция.

Талантливата състезателка на КСТ „ Бургас 1975“ Ванеса Манева, която стана бронзова шампионка на престижното световно първенство по спортни танци в Щутгарт преди броени дни, получи лично поздравление и цветя от зам.-кметовете Красимир Стойчев и д-р Лорис Мануелян, както и от Веселина Деведжиева, началник отдел „Спорт“ .

„Амбициите ми са за златен медал на предстоящия турнир“, сподели грациозната състезателка, чиято кариера се развива във възходяща посока.