Кметът на Община Несебър Николай Димитров разговаря с израелският посланик

Посланикът на Израел у нас Шаул Камиса-Раз бе приет от кмета на Несебър Николай Димитров при посещението си в Бургаска област.По време на работната среща,на която присъства и почетният консул на Израел в Бургаска област Орлин Мандов, бяха обсъдени въпроси от взаимен интерес,основно в сферата на туризма,както и възможностите за инвестиции на израелския бизнес на несебърска територия. Кметът информира посланика,че ръководството на община Несебър се стреми да осигури безопасни условия за спокойствието и сигурността при престоя на чуждестранните туристи,част от които са израелските гости избрали за почивка именно несебърската дестинация. За следващия сезон за тях се подготвят инициативи свързани с културно – историческия и поклонически туризъм на територията на общината.

Димитров представи и възможностите за инвестиции, както в Несебър, така и в тиловите селища на общината в сферата на леката и хранително – вкусовата промишленост, които при евентуалната им реализация могат да доведат от временна до постоянна трудова заетост.

Н. Пр. Шаул Камиса-Раз изказа удовлетворението си от съвместната работа с община Несебър и преди всичко за мерките, които се прилагат за сигурността на израелските туристи, които могат да бъдат еталон в това отношение. От друга страна г-н посланикът пое ангажимент в рамките на пълномощията си, да съдейства за реализацията на съвместни прояви.