С изложба на иновативни транспортни политики продължава Европейската седмица на мобилността

Изложба, включваща всички транспортни политики и проекти за градската мобилност е подредена до сградата на Община Бургас. Тя нагледно изобразява напредъка и бъдещите проекти на Общината в областта на градската мобилност и транспорта. Там на място всички заинтересовани ще могат обстойно да се запознаят с  плановете и бъдещите проекти за модернизация  и актуализация на  градския транспорт на територията на града. Експозицията е част от инициативата „Европейската седмица на мобилността“, която се продължава в Бургас  от 16 до 22 септември.

От вчера макети на летяща чиния, подводница и ретро велосипед заинтригуват граждани и гости на Бургас. Те са разположени  пред  КЦ „Морско казино“,  “Часовника“  и на площад  „Тройката“.  Идеята на инициативата е  гостите и жителите на града сами да изберат най-подходящият за градски условия транспорт.

Емблематичният бургаски площад „Тройката“ е превърнат в зелена зона, където всички желаещи ще могат да отдъхнат насред градска обстановка и да се възползват от безплатен безжичен интернет достъп и многобройни настолни игри. Пак там от 14.00 до 16.00 часа бургазлии и гости на града ще могат да се запознаят отблизо с работата  на общинската мобилна станция за контрол на качеството на въздуха.

Всеки ден от 17.30 до 19.00 часа на „Тройката“ Ролерклуб – Бургас ще провежда училище за ролеристи и ще предоставя детски ролери под наем.

Всички желаещи да се включат в зелените инициативи, организирани от Община Бургас, могат да се възползват от система за наемане на общински колела. Безплатен велосипед ще се предоставя само срещу направена заявка и само за времето на посоченото събитие. Заявките ще се приемат на: facebook.com/VeloBurgas.

За всички събития в рамките на Европейска седмица на мобилността общинския превозвач Бургасбус ще осигури безплатно придвижване на лицата с ограничена мобилност чрез предварително направена заявка за услугата „Позвъни и се вози“.

Партньори на Община Бургас в инициативата Европейска седмица на мобилността са – „Бургасбус“, „Виваком“, Мол „Бургас Плаза“, Ролерклуб – Бургас, Велоклуб – Бургас, Танцово студио „Дюн“ и др.