„Топлофикация Бургас” подпомага детския футбол в града

„Топлофикация Бургас” подпомага развитието на най-популярния сред децата спорт – футбола. Дружеството стана партньор на ДФК „Звездичка” в социално ориентирания му проект „Заедно за децата на Бургас”. Проектът цели да създаде база, в която селектираните групи на футболен клуб „Звездичка” да тренират и играят своите мачове на национално и международно ниво. Тренировъчното игрище ще е с размер 2160 кв.м и ще е покрито с изкуствена трева. Изграждането му е финансово непосилно за футболния клуб. Най-сериозно перо е осигуряването на изкуствена трева и точно там се включва „Топлофикация Бургас”, която със свои средства помага за нейното закупуване.

Топлофикационното дружество оценява потребността на най-младите жители на Бургас да имат свой „дом”, в който професионално да развиват спортните си заложби. В момента в ДФК „Звездичка” тренират над 1000 деца – момчета и момичета, на възраст от 3 до 9 години. Подкрепа на ТЕЦ-Бургас ще ги направи щастливи и ще помогне в усилията за превръщането на града в детската футболна столица на България.
Финансовото подпомагане на талантливите бургаски деца е традиция за дружеството. Шест поредни години то отпуска стипендии на отлични ученици от Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника, за да могат те да развиват задълбочено своите интереси и да реализират мечтите си.