„Home“ ще покаже какво причинява глобализацията на заобикалящия ни свят

Краят на Европейската седмица на мобилността в Бургас 16-22 септември бе белязан с шествието Светлинен парад – град на колела , който премина и озари централните улици на града и продължи до късно с разтърсващо диско парти на колела.

От днес 23 до 27 септември под наслов „ Избрах – чист и зелен Бургас“ стартира екологичната седмица в града.

На 24.09/Вторник/ на откритата сцена „Охлюва“ от 19.00 часа по завладяващ и любознателен начин филмът „Home“ ще представи на готите и гражданите на Бургас ефекта от масовата индустриализация и глобализация в света. Home е описание на това как проблемите на Земята са свързани помежду си . В лентата участват 54 държави с кадри отвисоко, които са представени от две гледни точки – като екологични страни с непокътната природа и места с бурно развиваща се индустрия.

Учените казват да променим начина си на живот, да спрем изчерпването на природните ресурси и катастрофалното влияние върху климата на планетата. Към това ни приканва филмът. Поглед отвисоко на изключително красивия ни дом и неговите тежки проблеми, причинени от западното индустриално мислене. Този филм е един опит да се подсетят хората да оставят и на идните поколения възможност да се радват на Земята и да живеят в този рай.

Филмът на Ян Артюс Бертран е станал възможен благодарение на PPR Group и копродуцента Люк Бесон.