Арт ателие разкриват за рибния фестивал в Несебър

За да направят празника още по-приятен за гостите и жителите на града, талантливите деца на Несебър ще се включат в Рибния фестивал „Есенни пасажи”, който ще се проведе от 1 до 3 ноември на Морска гара в Стария Несебър. Съботният ден ще започне със звуците на емблематичната песен „Ний в Несебър сме родени”, която ще посрещне посетителите и ще ги настрои на вълните на празника. Гласовете на младите несебърски изпълнители ще радват фестивалните гости и през третия ден от фестивала.

Специална зала за „АртРиболов” ще пусне котва в сградата на Морска гара и ще приюти творческите вдъхновения на фестивала. Вкусна и питателна, рибата с безкрайно си разнообразие на форми, големини и цветове, винаги е провокирала въображението на хората и е била обект на интерпретация за творците от всички времена и народи. Възможност за творческа изява ще получат и всички деца, който посетят празника на рибата на 2 и 3 ноември. През тези дни от 11 до 14 ч. ще се развихри Ателие-работилница „АртРиболов”, която ще черпи вдъхновение от морето и неговите обитатели. На 2 ноември малки и големи „сръчковци” ще се включат в работилничка, в която ще изработят риби от богат набор арт материали, изпълнени в разнообразни приложни техники, с различна степен на трудност. На 3 ноември децата ще се срещнат с изкуството на стъклописа и ще научат специални техники за рисуване на красиви цветни риби върху стъкло.
Залата за „АртРиболов” ще предложи богат улов и за тези от гостите, които не горят от творчески ентусиазъм, но въпреки това им се иска да отнесат у дома спомен от рибния празник. На тяхно разположение ще бъдат изложени някои от най-красивите творения на несебърските художници. Откриването на изложбата-базар e на 1 ноември в 17.30 ч.