Георги Андонов открива ретроспективна изложба в Бургас

С ретроспективна изложба забележителният Георги Андонов ще отбележи завръщането си в родния Бургас. На 8 октомври в мол Галерия Бургас художникът за първи път ще „разкаже” на своите съграждани всичко, което го е вълнувало през годините и е движело четката по платната.

След дълго отсъствие Георги Андонов се завръща в Бургас преди 5 години – по-рано професионалният път го отвежда в Бейрут, където притежава собствена галерия. Интересен и търсен като артист, той гостува със свои изложби в различни градове на САЩ, Дубай, Лондон. Паралелно с работата си като художник Георги Андонов е ангажиран и с дружеството „Общество за съвременно изкуство“ /Contemporary Art Society/.

В търговско – развлекателния център художникът ще подреди 30 огромни платна, с размери до 4/2 м. Всички картини за първи път ще бъдат показани пред публика. Веднага след края на изложбата част от експозицията ще отпътува за Лондон, а друга част – за Истанбул.

Ретроспективната изложба на Георги Андонов ще бъде официално открита в 19 часа на 8 октомври 2013 г., на втория етаж в мол Галерия Бургас /до магазин „Хиполенд”/.