„Есенни пасажи“ в община Несебър

На 1,2 и 3 ноември община Несебър организира Рибен фестивал – „Есенни пасажи“. Празникът ще бъде на Морската гара в Стария град, като това е неговото първо провеждане.

Фестивалът ще включва базар на прясна черноморска риба, разходка с лодки и корабчета, рибни специалитети, кулинарни изкушения и майсторски съвети, морски риболов и др.

Уникално кулинарно състезание ще предложат местните рибари, като това ще се случи за пръв път в България. Старите морски вълци ще премерят силите си в приготвянето на рибена чорба. Екипажите на 7 рибарски кораба щезавъртят черпаци в апетитната надпревара и ще изкушат гостите на фестивала с тайни подправки, древни рибарски заклинания и изпитани от времето кулинарни трикове. Чия чорба ще спечели сърцата и ще разкрие ли победителят вълшебната съставка? Отговорът – между 1 и 3 ноември на Морска гара в Стария Несебър!

Очакват се гости от цялата страна да посетят празника, на който 3 дни рибарите ще отворят света си за всички, като ще ги гощават с щедрите дарове на морето най-вкусната и натурална храна – черноморската риба.