Корейският посланик посети Община Несебър

Посланикът на Република Корея – Негово Превъзходителство Шин Менг-хо посети Община Несебър, като се срещна с кмета на града г-н Николай Димитров. Визитата започна с представянето на Несебър като една историческа съкровищница на България – запазените паметници от всички епохи, стари крепостни стени, църкви и старинни къщи превръщат Несебър в интересна и любопитна за туристите дестинация. Така с няколко думи г-н Димитров направи кратка презентация, с която грабна вниманието на посланика. Не беше пропуснат и факта, че поради неповторимия си колорит градът е включен в списъка на Световното културно наследство.

На срещата бяха обсъдени възможности за трайно и съвместното развитие на туристическото и културно сътрудничество между Бургаска област, региона и Република Корея. Темата за туризма беше водеща, а г-н Шин Менг-хо обяви, че има все повече туроператорски фирми, които проявяват голям интерес към България и по-специално към бургаския регион. Това се дължи на факта, че в последните години се е повишил броят на корейските туристи към Източна Европа. Негово Превъзходителство допълни, че сам е дошъл да се увери във възможностите на нашето Черноморие и лично той ще предаде, че страната ни е подходяща и има потенциал да се развива в тази насока.

Г-н Димитров се съгласи с идеите за сътрудничество, а от своя страна обеща съдействие. Изтъкнати бяха и предимствата на Община Несебър, като място за семеен, културен, здравен и развлекателен туризъм, а тук очаквано беше споменат и най-големият и не безизвестен курорт Слънчев Бряг. Н.пр. Шин Менг-хо, остана учуден от броя на чуждестранните туристи, които посещават Община Несебър и региона. Кметът Димитров не пропусна да вметне и за възможността Несебър да приема круизни кораби, като още едно предимство, което отново затвърждава възможностите за различен и подходящ за всички възрасти туризъм.

В края на срещата двете страни си размениха както добри думи, така и подаръци, а за да затвърди добрите си впечатления, Н.Пр. Шин Менг-хо посети Стария град и музея.