Мери от Мери Бойс Бенд кани гимназисти на поетичен конкурс

За втора поредна година Мария Мутафчиева, Община Бургас, Гимназия с преподаване на английски език „Гео Милев“ – Бургас и издателска къща „Знаци“ канят гимназистите от цяла Българияда участват в Националния поетичен конкурс „Непознати улици“. Организаторите посвещават тазгодишното му издание на кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата през 2019-та.

Конкурсът се провежда за ученици отVII доXIIклас включително. За него те могат да предложат новите си стихове на свободна тематика или да представят отдавна написани. Журито, което и тази година ще оценява творбите, е в състав: Мария Мутафчиева – вокал и автор на песните на „Мери Бойс Бенд“, Милена Андонова – директор на ГПАЕ „Гео Милев“ и Румяна Емануилиду – издател, писател и главен редактор на вестниците „Черноморски фар“ и „Фактор“. Ще бъде отличено Първо, Второ и Трето място в категориите: „ОтVIIдоIXклас“ и „ОтXдоXIIклас“.

Избраните творби ще бъдат публикувани във вестник „Фактор“. Авторите им ще получат награди от Община Бургас, ГПАЕ „Гео Милев“, издателска къща „Знаци“ и музика от Мери Бойс Бенд. Всички участници и техните приятели ще имат възможност да се срещнат лично с Мери на 4 ноември в 11:30 часа в зала „Георги Баев“ на Морското казино в Бургас.

Можете да прочетете поканата на Мария Мутафчиева и регламента на конкурса тук: http://gpaeburgas.org/MARY/

В миналогодишното издание с Първо място в двете категории бяха отличени: осмокласничката Златена Божкова от Езиковата гимназия в Добрич и абитуриентката от ГПАЕ „Гео Милев“ в Бургас– Виктория Маринова. Сред другите наградени са ученици от Бургас и Дупница. До финала бяха допуснати 33-ма ученици от цялата страна.