Бургас се готви за Коледа

От днес започва монтирането на коледната украса в Бургас.  През следващите две седмици морският град ще бъде преобразяван в духа на един от най-светлите християнски празници – Рождество Христово. 

На най-пищна украса ще се радват улиците „Александровска“, „Богориди“, „Стефан Стамболов“ и „Демокрация“. Закупени са нови декоративни елементи, които ще допълнят познатия от последните години празничен ансамбъл. На своя собствена декорация ще се радва и к-с „Меден рудник“.

Къщата на Дядо Коледа тази година ще бъде преместена на площад „Атанас Сиреков“ (пред сградата на общината). Отново там ще се намира и коледната елха, чието осветление ще бъде запалено в нощта на празника на Бургас – Никулден. Промяната в местоположението на любимите места на децата се налага поради мащабния ремонт, който се извършва на площад „Тройката“.

Реконструкцията обаче няма да попречи на изграждането на станалите традиционни коледни къщички, където се предлагат вино и всякакви видове празнични лакомства. За сега градът остава отново без ледена пързалка, тъй като атракционът е частна инициатива и тази година никой не е проявил желание за изграждането ѝ.