Започна пробивът от ул. “Янко Комитов” към ул. “Струга”

Със собствени средства Община Бургас започна да реализира първия етап от проекта за продължение на ул. “Янко Комитов“ към ул. “Струга“.

В момента се изграждат подпорните стени, които са с максимална височина от 9 м. Паралелно с това се изпълнява и нулевият цикъл за конструкцията на надлез над ЖП линия Бургас – Сарафово. Връзката на ул. “Янко Комитов“ с ул. “Струга” се очаква  да бъде завършена през пролетта на следващата година. Следващите етапи на проекта ще бъдат изпълнени с финансовата помощ на големите фирми, работещи в района.

Новата пътна артерия ще е четирилентова. Тя има за цел да облекчи кръстовището при МБАЛ – Бургас /окръжна болница/, което е изключително натоварено, тъй като през него минават всички автомобили от комплексите „Зорница“, „Изгрев“ и „Славейков“, плюс транзитния поток към Южното Черноморие.

Новата улица представлява и втора връзка на “Славейков” с останалата част на града. Tя ще скъси и улесни пътя на хилядите бургазлии, работещи в бизнес зоната на този комплекс.

Проектът предвижда светофарна уредба на кръстовището между ул. “Янко Комитов“ и ул.“Струга“, както и изграждане на велоалея и пешеходна зона по “Янко Комитов” /от страната на парка/.