Община Приморско с нови полицаи

Ученици превзеха местното полицейско управление по случай професионалния празник на българската полиция. За няколко часа деца от V, VII и X клас от СОУ „Н. Вапцаров” влязоха в ролите на служители на МВР. Те имаха възможността да разгледат сградата на Районното управление на полицията, както и да научат интересни факти от полицейската работа.

От изнесената им лекция децата се запознаха с дейността на полицията в помощ и защита на гражданите – безопасността на движението по пътищата, правното положение на малолетни и непълнолетните в България и др. Някои от тях влязоха в ролята на полицаи, като облякоха бронежилетки, други пък – на престъпници, и разгледаха от близо ареста.

Учениците изказаха благодарност на гостоприемните домакини и им пожелаха весело посрещане на празника. Служителите на реда получиха и поздравителен адрес от кмета на община Приморско д-р Димитър Германов.

Инициативата „Отворени врати за деца” вече е традиция за РУП-Приморско. Всяка година на този ден различни класове от местното училище гостуват на полицаите, за да поздравят служителите на реда за празника им.