Черноморски автомагистрален пръстен обсъждат в Бургас

Бургас е домакин на конференция с международно участие на тема „Черноморският автомагистрален пръстен – предизвикателства и перспективи. Тя се организира от Форум за балкански транспорт и инфраструктура, Университет по архитектура, строителство и геодезия и Агенция „Пътна инфраструктура“ под патронажа на Министерство на регионалното развитие и инистерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

В конференцията ще вземат участие Десислава Терзиева – министър на Министерство на регионалното развитие, Данаил Папазов – министър на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Петър Мутафчиев – член на Комисията по транспорт в Народното събрание.

По време на форума ще бъде обсъдено влиянието, което бъдещата автомагистрала „Черно море” ще окаже върху регионалното развитие, както и проектната готовност за транспортното съоръжение.

Ще бъде дискутирана и политическата рамка на сътрудничеството на страните от Балканския полуостров и Черно море. Ще бъде представен и проектът на мост през Керченски пролив, който ще свързва Азовско и Черно море.