Нова и модерна детска градина ще отвори врати в Несебър

Кметът на община Несебър – г-н Николай Димитров, направи инспекция на строително-монтажните дейности на най-новата и модерна детска градина – „Моряче“ в кв. „Черно море“. Той беше придружен от някогашния кмет Васил Киров, като заедно направиха оглед на приключващите строителни дейности по обекта.

Тази детска градина е с модерна архитектурна концепция, която е уникална за България, а всеки детайл от строително-монтажните дейности е изпълнено по стандарти и изисквания. Сградата е оборудвана с модерна и качествена технология и разполага с просторни помещения за децата, голям отопляем басейн на две нива, модерна кухня, спортна зала и четири детски площадки с места за отдих. Подовите покрития са антибактериални. На разположение са три асансьора – основен, за храна и за зареждане, което прави средата достъпна и за хора с двигателни увреждания. Детската градината е снабдена още с парно, климатици и фотоволтаични модули за отопление. При изпълнението й са внедрени абсолютно всички мерки за енергийна ефективност и изисквания за работа с деца. Монтирани са и камери за видео наблюдение по цялата сграда за допълнителна сигурност. Още текат довършителни дейности, като се очаква те да приключат четири месеца предсрочно.

Кметът обясни, че малчуганите ще бъдат разделени в четири възрастови групи, а това е 6 детска градина от 2008г. насам. Той увери, че местната администрация в Черноморския град продължава да работи с грижа за най-уязвимите социални групи, а именно децата и възрастните хора. В община Несебър няма проблем с местата за настаняване, добави още г-н Димитров. Новата детска градина ще отвори врати от следващата година, като ще очаква своите първи възпитаници.

Г-н Киров също остана много очарован от изграждането на този нов обект и сподели, че с инвестициите си в последните години, Несебър се превръща в една бързоразвиваща се и модерна община.