Токът поевтиня само с 1%, не се отказвайте от парното

В Бургас то продължава да е най-евтино в страната

От началото на 2014 г. токът за бита поевтиня  с 1% през деня и около 10% през нощта. Това няма да се отрази осезаемо в сметките на домакинствата, избрали ел.енергията като начин за отопление, освен ако не преминат изцяло на „нощен живот”. Промяната в цената на тока за пореден път доказва, че парното отопление няма алтернатива не само като удобство и комфорт, но и като стойност.

В Бургас потребителите на парно имат още една привилегия – да плащат най-ниските цени за топлоенергия в страната. От години топлофикационното дружество в града води политика, насочена изцяло към клиента. Основните цели са понижение на крайната цена за потребителите на парно и гореща битова вода и постигане на високи екологични стандарти.

Инвестициите, които „Топлофикация Бургас” периодично извършва в мощностите си, позволяват постоянно намаляване на цените за топлоенергията. От 2007 г. насам, независимо от инфлацията, икономическата криза и непрестанното поскъпване на природния газ, стойността на топлоенергията в града се понижава ежегодно. В момента тя достига най-ниските си позиции. Според отстояваната политика на дружеството пред ДКЕВР, през последните две години цената на парното и топлата вода са задържани, въпреки поскъпването на енергийната суровина.

Чрез иновативни решения и добър мениджмънт „Топлофикация Бургас” успява да осъществи най-важната си функция – социалната. Благодарение на евтината топлоенергия анализите на потребителските сметки сочат, че като цяло разходите на бургаските домакинства за отопление са най-ниски в България. Статистиката показва, че през последните години всеки зимен месец рекорден брой абонати – 80%, имат сметки за отопление и топла вода до 60 лева.

Това категорично превръща „Топлофикация Бургас” в желан партньор и затвърждава парното отопление като най-атрактивно и едновременно с това екосъобразно.