Нов спортен център изграждат в Бургас

Започна изграждането на нов модерен спортен център в двора на СОУ „Константин Преславски“. Там ще тренират талантливите футболисти от детската  школа „Звездичка”. Новият комплекс ще отговаря на всички стандарти за подготовка на деца и официални турнири за футбол 7 и футбол 9, ще разполага със съблекални, зала за теория и видео уроци, външен фитнес, зона за игра на най-малките, трибуни и осветление. То ще се предоставя за ползване и на възпитаниците на училище „Константин Преславски“ за часовете им по физическо възпитание и спорт.

Първата копка на новото спортно съоръжение направи на 28 февруари кметът на Бургас Димитър Николов.
”Не се съмнявам, че с амбиция и мотивация детска школа „Звездичка“ ще продължава да е сред фаворитите и да устоява позициите си във футболната карта.“, каза кметът.

В ДФК „Звездичка”  тренират над 1000 деца – момчета и момичета, на възраст от 3 до 9 години, които през последните години постигат изключително големи успехи на национални и международни турнири. Футболният клуб обаче няма своя база. Затова преди месеци ръководството му стартира проекта „Заедно за децата на Бургас”, който цели изграждането на собствена база, в която селектираните групи на клуба  да тренират и играят своите мачове на национално и международно ниво. За финансиране на идеята си клубът разчита на спонсори. Сред тях е и „Топлофикация Бургас” ЕАД, която осигурява средствата за най-сериозното финансово перо – набавянето на изкуствена трева за футболния терен.