Уикенд за любов и вино в Несебър

Фестивалът Уикенд за любов и вино се организира от Община Несебър във връзка с идеята градът на ЮНЕСКО да бъде популяризиран като подходяща сватбена дестинация за български и чуждестранни двойки.

 

Фестивалът се провежда за първи път през февруари месец 2013 година и обединява традиционния български празник на Виното с набиращия популярност в България през последните години празник на влюбените Свети Валентин. Уикенд за любов и вино, цели да разкрие предимствата на Несебър като целогодишно атрактивна дестинация за всички двойки и да привлече вниманието им като обект на сватбен туризъм, както и подходяща опция за прекарване на медения месец. Община Несебър заявява своята готовност да предложи съдействие на всички двойки, решили да сключат брак, да подновят обетите си или да отпразнуват по специален начин своята златна сватба. Градът разполага с всички условия необходими за една сватба – богата леглова база, развита бизнес среда в сферата на туризма и развлеченията, романтична атмосфера, древни традиции и не на последно място морско очарование. Уикенд за любов и вино предлага на влюбените възможност да се срещнат под един покрив с всички професионалисти, необходими за организирането на една сватба, да обменят идеи с тях и да получат безплатна консултация. Междувременно двойките имат възможността да посетят множество културни събития, като театър, кино и концерти, да се включат в забавни състезания и творчески дейности, да открият очарованието на Несебър и да спечелят атрактивни награди. Бизнесът в района откликва на инициативата като предлага специални условия и отстъпки за гостите на фестивала. След успешното първо провеждане, Фестивалът набира широка аудитория от почитатели сред жителите на региона и организаторите насочват вниманието си към популяризирането му сред двойките от цялата страна.

Второто издание на Уикенд за любов и вино ще се състои на 14ти,15ти и 16ти февруари 2014 и отново ще превърне Несебър в столица на любовта. И тази година градът ще посрещне с много любов всички влюбени двойки, независимо дали са заедно от скоро или от отдавна, дали са сгодени, женени или просто се обичат и не могат един без друг. Вратите на Фестивала, разбира се, са отворени и за онези, които все още не са намерили липсващата половинка от сърцето си – все пак какво по-подходящо място да се влюбиш от прекрасния Несебър и то в дните, когато любовта витае из въздуха.

Уикенд за любов и вино ще омае жителите и гостите на Несебър с романтични изненади, пъстри културни прояви и много настроение.