Ивелина Василева (ГЕРБ): Как председателят на ПЕС ще обясни поведението си за Карадере?

„В началото на 2013 г. Сергей Станишев провокира мораториум за забрана на строителството на някои от териториите по Черноморското крайбрежие. Специално упомената в проекторешението беше Карадере. Година по-късно правителството на БСП дава зелена светлина за застрояването на местността, която попада в екомрежата „Натура 2000”. В момента там има гора и голям плаж, където човешкото присъствие все още не е оставило сериозен отпечатък”, заяви народният представител от ГЕРБ-Бургас Ивелина Василева на пресконференция в Народното събрание днес. Тя продължи така:

През 2013 г. беше лансиран лицемерен и популистки мораториум за забрана на строителството край морето, но само в държавните имоти, а всички знаем, че чувствителните зони отдавна са станали частни. В тази връзка приетият мораториум е пълен фарс, защото:

–         Предлага се мораториум за строителство върху държавни земи, върху които никой не строи.

–         Засягат се само сделки, за които процедурата не е завършила, като въобще не обхващат имотите предмет на заменки и продажби от правителството на Тройната коалиция (каквито са Камчийски пясъци и редица др.)

В същото време:

–         Няма специализирани кадастрални карти

–         Няма обявени зони Натура на местообитанията

–         Няма напредък по ОУП на общините

–         Няма и идея за парк Българско Черноморие

Категорично двете основни характеристики на това управление са популизъм и цинизъм. Правителството се държи като патологичен насилник. Първо приласкава обществото, след което следва агресивен акт  свързан с лична изгода!

Призоваваме правителството да се вразуми и да обърне внимание на факта, че европейската политика е тази, която трябва да следваме. Питането ми към г-н Станишев е, как той в ролята си на председател на ПЕС, и водач на листата за евроизборите, ще обясни това поведение в контекста на европейската политика?