Конни състезания, песни и танци в Приморско на осми март

Въпреки дъждовното време и тази година в Приморско се проведоха традиционните за Тодоровден конни кушии. Десетки жители и гости на града се стекоха на пътя за резиденция „Перла”,  за да станат свидетели на традиционните конни състезания. За сигурността на зрителите и участниците в състезанието се погрижиха полицаи от местното районно управление.

 Състезанието в морската община се проведе в две дисциплини. В оспорвана надпревара с още единадесет участника най-бърз в дисциплина „надбягване” се оказа конят Интер, язден от 20-годишния Стефан Стоянов. В другата дисциплина  участниците трябваше да изтеглят микробус на възможно най-дълго разстояние.  Най-силен се оказа конят на Киро Йорданов, който грабна приза в дисциплина „теглене на тежест”.

 Наградите бяха връчени лично от кмета на община Приморско д-р Димитър Германов и председателя на Общински съвет Миглена Барцулева.

 Приморско отбеляза и международния празник на жените. Ръководството на общината поздрави с цветя жените от Пенсионерски клуб „Морска звезда”.  От своя страна те демонстрираха младежки дух, като развеселиха компанията с песни и пищни хора. Поздравления, почерпка и цветя получиха и жените от  Дома за стари хора в Ясна поляна.

 По традиция на Международния ден на жената представители на община Приморско посещават и най-възрастната жена в Приморско. Тази година  поздравления, цветя и почерпка бяха връчени на деветдесет и една годишната Дойка Иванова. Кметът Германов й пожела да бъде  здрава и още дълги години да се радва на живота.