Първите украински туристи вече пристигнаха в Несебър

Медиите продължават да публикуват анализи и прогнози как кризата в Украйна ще се отрази негативно на предстоящия туристически сезон у нас, но първите украински туристи вече са в Несебър.

Първата група от 50 украински деца пристигна с автобус от Киев през ГКПП-Дуранкулак.По договор със специализираната фирма за детски туризъм „Тradecom”-Бургас, децата бяха настанени в известен несебърски хотел, където ще останат през целия си престой.

По време на престоя малчуганите, които са от специализирана спортна школа към 205 училище в Киев, ще използват базата на Градския стадион в Несебър, предлагаща отлични условия за практикуващите футбол.

Приемащата туроператорска фирма вече е резервирала базата на стадиона, където ще се осъществява учебно-тренировъчния процес и малките киевски футболисти ще играят контролни срещи със свои връстници от Несебър,Поморие и Бургас.

Следващите групи от Киев пристигат на 10 и 17 април. Според управителя на „Tradecom” Стоян Найденов,който от 50 години е в бранша на организирания детски туризъм, независимо и въпреки създалата се ситуация в Украйна, бъдещите групи ще пристигат съобразно вече действащия график.