БСП ще се бори за поне 6 депутатски места в Европарламента

Най-малко 6 представители на БСП в бъдещия европарламент – това е целта, към която ще се стреми столетницата на предстоящите избори. Днес бургаската структура на БСП официално даде старт на предизборната кампания и откри предизборния си щаб в приземния етаж на ул. „Фердинандова” 60, където се помещава и партийната централа.

„Ние сме максималисти. Влизаме в евроизборите с оптимизъм и увереност за добре свършена работа и удачно подбрани кандидати”, каза на пресконференция депутатът от „Коалиция за България” и председател на перизборния щаб в Бургас Атанас Зафиров.

В националната предизборна листа на социалистите има и представител на БСП Бургас – сегашният директор на „Пристанище Бургас” АД Николай Тишев. Нещо, което изпълва с удовлетворение членовете на местната БСП – организация, тъй като в листата на основните им опоненти от ГЕРБ представител на четвъртия по големина град в страната няма.

„И за Европа и за България ще е добре, ако имат ляво ориентирано управление. Това ще се отрази на социалната политика, на доходите и благосъстоянието на хората”, каза кандидат депутатът.

Според председателят на ОбС на БСП-Бургас Евгений Мосинов досега българите са се отнасяли с апатия към изборите за Европейски парламент.  Сега вероятно ще е различно – хората вече не бива да са равнодушни процесите, които текат в евроуправлението. От БСП се надяват на по-висока активност и на добри изборни резулатати.

Бургаските социалисти заявиха желанието си да водят позитивна и оптимистична предизборна кампания. Те предвиждат до деня за размисъл в региона да бъдат проведени общо 100 предизборни прояви – ще се залага основно на срещи с избиратели.

За БСП и правителството Бургас е важен и се ползва с приоритет, заяви Евгени Мосинов. Това доказва и намерението на Министерския съвет да проведе свое изнесено заседание тук на 30 април.