В Несебър откриха специализирана болница за рехабилитация

С откриването на Специализирана болница за рехабилитация Несебър отбеляза деня на здравния работник – 7 април. Събитието събра в двора на болницата граждани, журналисти, общинари и пациенти.

„Доволни сме, че тази сграда се използва по най-рационалния начин, каза при откриването кметът на Община Несебър Николай Димитров. – Тук жителите и гостите на града ще могат да ползват услугите на добре подбран екип от професионалисти, както и на уникална за страната апаратура”.

Поздравления, благодарности към кмета и общината поднесоха  председателят на Борда на директорите на болницата Георги Колев и ръководителят на лекарския екип проф. д-р Цветан Димитров , който е един  от най-добрите диагностици в страната и член на Нюйоркската академия на науките.

Известният български учен и кметът на града прерязаха официално лентата на новото здравно заведение.

„Радвам се, че в условията на криза, когато в страната се закриват болници, тук един блестящ екип ще може да работи за комплексното здраве на хората, защото ние не лекуваме само конкретния орган или болест – ние лекуваме цялостно човека”, каза професор Димитров.

В момента под негово ръководство се създава програма за костна стабилизация, която ще  се изготвя индивидуално за пациенти с по-особени проблеми. Това ще даде възможност за тяхното ефективно и трайно доизлекуване. В някои от случаите методът може да отложи операцията при хора, които имат нужда от смяна на тазобедрена става.

Специализираната болница за рехабилитация /СБР/ – Несебър обслужва население от цялата страна с направление от здравната каса и на свободен прием. Тя предлага – прегледи, консултации, точна диагноза и лечение, доболнична и болнична помощ по физикална терапия, моторна и психична рехабилитация, балнео и климатолечение, включващи: електро и светлолечение, кинезитерапия, термотерепия и криолечение, кало и лугалечение. Освен трите процедури, които се плащат по клинична пътека, Община Несебър покрива още две процедури, за които държавата не доплаща.

Болничното заведение разполага с уникална апаратура за хемодиализа и с апарат за акупунктура, който въздейства с по-фини механизми на субклетъчно ниво. Съвсем скоро се очаква да пристигне оборудване със специален тангенторен апарат, който ще лекува чрез водни вълни, а не вода.

Болницата разполага и със свръхмодерен ултразвук, работещ без участието на човешка ръка