В Слънчев бряг пристигат първите австрийски пенсионери

На 23 април в Слънчев бряг пристигат първите за този сезонтуристи от австрийския Съюз на пенсионерите, избрали българският курорт за място на своите „пролетни срещи”.

Почивката на хората от третата възраст се организира от австрийския Съюз на пенсионерите. Съюзът изпраща свои членове на почивка в Слънчев бряг за втора поредна година. В рамките на 30 дни през април и май 2014 г. общо 6000 австрийски пенсионери ще посетят комплекса. Групите ще се сменят всяка седмица.

Първите 360 туристи ще бъдат посрещнати в 12.30 ч. хотел „Еврика” с традиционен български обичай и приветствие от страна на Райнхард Тод – председател на Федералния съвет на Австрия.

За 11.45 ч. в същия хотел е планирана пресконференция за журналисти. На нея ще присъстват Герхард Райвегер – посланик на Република Австрия в България,  Ото Шпел – управител на австрийската туроператорска фирма „Сениорен Райзен“, Калин Сутев – управител на  „ДТС – Дестинейшън туристик сървисис” ООД и Златко Димитров – изпълнителен директор на „Слънчев бряг” АД.