„Евробилдинг Инженеринг” кандидатства за изпълнител на нови велоалеи

„Евробилдинг Инженеринг” е една от петте строителни фирми, кандидатстващи за изпълнител на обществената поръчка за изграждане на велоалеи в Бургас. Поръчката е с прогнозна стойност 3.5 млн. лв. без ДДС. Според заданието велоалеите трябва да са с обща дължина 30 км и да се изградят до 11 месеца след подписването на договора. Процедурата е обявена от Община Бургас, която уточнява, че новите велоалеи ще обхващат районите на всички бургаски жилищни комплекси, включително „Меден Рудник, кв. „Акациите” и кв. „Победа”.

„Евроилдинг Инженеринг” е позната в Бургас като една от най-крупните строителни компании, построила десетки жилищни сгради в града и съседните курорти. Фирмата е главен изпълнител на единствения по рода си открит мол в България – „Странд”. След като спечели обществена поръчка тя се зае и с отговорната задача да реставрира и реновира един от архитектурните паметници на Бургас на ул. „Княз Александър Батенберг” 28,  в която ще се помещава бизнес инкубатор.

В надпреварата за изпълнител на велоалеите „Евробилдинг Инженеринг” ще се състезава с „Обединение Интегриран градски транспорт”, „Велоалеи Бургас”, „Евробилдинг Инженеринг” , „Автомагистрали Черно море” и  „Пътстрой Бургас”.