Нови отличия за младите каратеки от Приморско

4 медала завоюва спортен клуб „Аригато” от Националното първенство в Пловдив

Нови успехи завоюваха каратеките от спортен клуб „Аригато”-Приморско. Те се завърнаха от Националното първенство по карате киокушин  в Пловдив с 4 медала – един сребърен и три бронзови. Деца до 14 годишна възраст премериха сили в зала „Олимпиада”, която побра над 180 участника от цялата страна.

Приморският клуб се включи в състезанието с 5 деца, от които 4 се окичиха с медали. Сребърен медал спечели Сияна Стратиева, за която това е първото състезание по карате. Младата състезателка показа завидна техника, но малко късмет не и достигна за изкачване на първото място. С бронзови медали се завърнаха Иван Петров, Калоян Ангелов и един от безспорните таланти на клуба Матей Неделчев.

От клуба коментираха, че отличната подготовка на младите таланти е благодарение на професионализма и строгата дисциплина на новите треньори: Христо Терзиев, който е – трикратният национален шампион и представител на Федерация българско карате Шинкиокушин и неговият ученик Лъчезар Димитров.

Каратеките, изказаха  благодарност  към кмета – д-р Германов, който е в основата за участие на всички състезания. Младият приморски клуб има амбицията и за състезание на европейско ниво.

Спортен клуб „Аригато” е регистриран в началото на 2012 г. и разполагат с добре оборудвана спортна зала.

В момента в клуба се обучават три пъти седмично над 15 деца